Carnavalsvereniging de Paverts heeft op 11 november afscheid genomen van Prins Pim I en zijn gevolg.

In zijn laatste uren als voortrekker van het Zeddamse carnaval zag Pim een prachtige pronkzitting, met diverse debutanten en jong talent!

In een bomvolle residentie Ruimzicht werd onder muzikale leiding van hofkapel Ut Natte Mondstuk begonnen met het buutprogramma. De senatoren van de Paverts beten het spits af met de buut ‘Wijnen’, wat refereert aan de achternaam van Prins Pim. Met elk een grappige quote kreeg Prins Pim een flink aantal flessen wijn. 

Na de Senatoren was het de beurt aan ‘Toppers in Concert’, een muzikale buut van het oude voetbalelftal van de Prins. Met een bekende melodie en scherpe teksten kregen de heren de zaal op de kop.

Het eerste deel van de avond werd afgesloten door Wilbert en Rick Evers. Vader en zoon traden op onder de naam ‘Mais-Stro’. Verkleed als onherkenbare maestro’s brachten ze een hilarisch muziekspektakel op het podium.

Na de pauze werd er afgetrapt door Prins Pim zelf. Samen met zijn Graven Gert en Ramon brachten ze de buut ‘De Wandelclub’. Een buut die letterlijk geen broekje aan had. Ze vertelde over hun avonturen als naturisten en blikten hiermee voorruit op het motto van de Paverts 2024 (‘Wi-j pakke uut’).

Ook was er plaats voor jong talent. En hoe! In de buut ‘Daor Heidi lu-j weer’ kregen Tom Nibbeling en Daan Driessen de handen op elkaar. In de buut werd teruggekeken op het recente Oktoberfest en de lachsalvo’s volgden elkaar in rap tempo op. Carnavalsvereniging de Paverts hoopt dat goed voorbeeld doet volgen en dat er in de toekomst meer jonge talenten op de planken verschijnen. Indien gewenst staat de buut- en regiecommissie klaar voor een helpende hand.

Natuurlijk was er ook ruimte voor dans tijdens deze pronkzitting. De hofdames hadden, in samenwerking met dansschool Dancin, een mooie vrije dans ingestudeerd, welke werd beloond met een zugabe vanuit de zaal. 

Het slotakkoord was voor de Senatoren, die de hoogheid uitnodigden zich bij het gezelschap te voegen. Het antwoord was een volmondig ja, waarna Prins Pim I werd ontadeld en onder de klanken van het senatorenlied en een staande ovatie de zaal verliet.

Gedurende de avond maakte Pavertsvoorzitter Niels Blecking bekend dat Stichting De Feesttent uitgeroepen werd tot Pavert van ’t Jaor 2023. De organisatie van het jaarlijkse Oktoberfest Zeddam kreeg de oorkonde voor het 10-jarig jubileum van dat feest en hun maatschappelijke betrokkenheid door het terug laten vloeien van de winsten in de Zeddamse gemeenschap. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 januari wordt de nieuwe prins van de Paverts gepresenteerd op de traditionele januaripronkzittingen. Op zondag 14 januari zal de jeugdpronkzitting worden gehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *