Carnavalsmotto

Elke hoogheid maakt tijdens de regeerperiode gebruik van een eigen motto. Jaarlijks wordt dit motto tijdens de werkende ledenvergadering, die elk carnavalsseizoen aan het begin van oktober plaatsvindt, door de aanwezige werkende leden gekozen.

 

De werkende leden konden de voorgaande jaren maximaal 5 motto’s in sturen voor de verkiezing. De bedenker van het nieuwe motto won traditiegetrouw een fles sterke drank. Vanaf dit carnavalsjaar brengen we daar verandering in. Carnaval is een feest voor iedereen, daarom kunnen vanaf nu alle leden maximaal 3 motto’s insturen. Het indienen van motto’s wordt dus niet langer beperkt tot de werkende leden. 

 

Het indienen van de motto’s kan via de website tussen 1 en 30 september. De motto’s moeten voldoen aan de onderstaande criteria:

·       Spelling in het Zeddams dialect,

·       Het mag geen motto zijn dat eerder in Zeddam gebruikt is of er erg op lijkt

·       Het mag geen motto zijn dat eerder in ’s-Heerenberg gebruikt is of daar erg op lijkt

 

Wat hetzelfde blijft: tijdens de werkende ledenvergadering in oktober zullen de werkende leden traditioneel gaan stemmen over het nieuwe motto.

 

De bedenker van het winnende motto wint een mooie (nieuwe) prijs en krijgt een plekje in de geschiedenisboeken van De Paverts. De uitreiking van deze prijs vindt plaats tijdens het onthullen van het monument op de vrijdag van het carnavalsweekend (na de kerkmis). Wij hopen op veel motto-inzendingen en publiek bij de prijsuitreiking!

Carnavalsmotto
Door middel van dit contact formulier kan er een carnavalsmotto ingestuurd worden.