Veelgestelde vragen van ouders

die hun kind voor het Prins(es)schap of een plek in het gevolg (willen) opgeven.

Kunnen alleen kinderen meedoen die op de Roncallischool zitten?

Nee! Mocht je kind in Zeddam wonen, maar elders op school zitten (in groep 7 of 8), dan kun je je kind ook opgeven om mee te doen met het carnaval.

In welke groep moet mijn kind zitten als ik mijn kind wil opgeven?

  • Groep 8: Voor Prins(es) en adjudant(e);
  • Groep 7: Voor dansmarietje;
  • Groep 7 + 8: Voor de jeugdraad van XI;
  • Buut: Iedereen

Wat bedragen de kosten?

Er wordt eenmalig een bijdrage van €10,- per kind gevraagd. Daarnaast moeten er enkele kledingstukken (o.a. zwarte broek en schoenen) worden aangeschaft. De rest van de kleding wordt verzorgd door de vereniging (zie ‘Hoe zit het met de kleding?’).

Hoe zit het met de kleding?

Een deel van de kleding komt van de carnavalsvereniging, maar men zal een deel van de kleding zelf moeten aanschaffen. De kledingstukken zijn afhankelijk van de functie, maar denk hierbij aan schoenen, sokken en een pantalon.

Moet mijn kind tijdens het carnavalsweekend alle dagen aanwezig zijn?

Ja, het is de bedoeling dat aan alle activiteiten meegedaan wordt. Concreet betekent dit de jeugdpronkzitting en de vrijdag t/m maandag in het carnavalsweekend.

Moet er geoefend worden?

Ja, er zal een aantal keer geoefend worden m.b.t. de dans (dansmarietjes) of de te lopen route van de Raad van XI tijdens de pronkzitting.

Wordt mijn kind van huis opgehaald en weer thuisgebracht tijdens het carnavalsweekend?

Nee, de ouders dienen de kinderen op de afgesproken tijd en locatie te brengen en te halen. Op de vrijdagavond na het jongerenbal (rond 22.00 uur) worden de kinderen door de jeugdcommissie thuisgebracht.

Wat wordt er van de ouders verwacht?

Het is erg fijn als ouders betrokken zijn bij de verschillende activiteiten. Zo kan er geholpen worden bij het vervoer of het maken van foto’s. De jeugdcommissie komt hier t.z.t. op terug. Betrokkenheid zorgt ook voor een inkijk in de indruk die een carnavalsweekend op een kind achterlaat. 

Kan ik meerdere kinderen uit één gezin opgeven?

Ja!

Hoe kun je de jeugdcommissie bereiken?

Voor vragen of informatie kunt u altijd mailen naar jeugd@paverts.nl. Wij zullen hier dan z.s.m. op reageren. Het is fijn als u uw telefoonnummer in de mail achterlaat, dan kunnen we eventueel ook telefonisch contact opnemen.