Paverts nemen afscheid van Prins Marien I

Carnavalsvereniging de Paverts heeft op 12 november afscheid genomen van Prins Marien I en zijn gevolg. In zijn laatste uren als voortrekker van het Zeddamse carnaval zag Marien een prachtige pronkzitting, de eerste sinds januari 2020.

Aan het begin van de avond werd er waardig stilgestaan bij carnavalisten die ons de laatste jaren zijn ontvallen. Vervolgens werd in de bomvolle residentie Ruimzicht onder muzikale leiding van hofkapel Ut Natte Mondstuk begonnen met het buutprogramma. Een groot aantal familieleden van de prins beet het spits af door onder de naam Wottels het officieuze Zeddamse volkslied Dit is mien Dörpke te vertolken.

Na Wottels was het de beurt aan Michael Driessen, Patrick Kock en Robert van Hal. Deze goede vrienden van de prins haalden in hun buut Rinus een langlopend verhaal aan dat eindelijk kon worden afgesloten met de overhandiging van het in Zeddam bekende vriendschapsshirt.

De eerste helft van het programma werd afgesloten met een gedenkwaardig moment. Roy Engelbarts en Romani Span stonden als afvaardiging van gastvereniging De Kilderse Nathalzen uut Braomp in de buutton, tot zij werden onderbroken door Pavertsvoorzitter Niels Blecking. Hij maakte bekend dat president Hugo Span tot Commandeur in de Orde van de Paverts is benoemd. Het Commandeurschap is de hoogste onderscheiding die iemand binnen de Paverts ten deel kan vallen en werd slechts acht keer eerder toegekend.

Na de pauze werd er afgetrapt door Prins Marien zelf. Samen met zijn Graven Mark en Bennie bracht hij het nummer ’t Is weer zowiet, dit is de mooiste tied ten gehore. Het muzikale programma werd voortgezet door He-j now?! (Dirk te Boekhorst, Tom Reijers en Bart Berendsen), dat de sfeer er met hun nieuwe nummer Met ow en een medley van nummers van Sniederke (Marien Derksen) goed in kreeg.

Het slotakkoord was voor de Senatoren door de hoogheid uit te nodigen zich bij het gezelschap te voegen. Het antwoord was een volmondig ja, waarna Prins Marien I werd ontadeld en onder de klanken van het senatorenlied en een staande ovatie de zaal verliet.

Gedurende de avond was er speciale aandacht voor Wendy en Cindy Veurink, die als beheerders van het dorpshuis van grote waarde zijn voor de Zeddamse gemeenschap en hiervoor de onderscheiding ‘Pavert van ’t Jaor’ ontvingen.

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari wordt de nieuwe prins van de Paverts gepresenteerd op de traditionele januaripronkzittingen.

Senator Marien verlaat de zaal

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *