Prins Michael I gepresenteerd

In een bomvolle residentie Ruimzicht is op 12 en 13 januari 2024 Michael Driessen gepresenteerd als prins van carnavalsvereniging de Paverts uit Zeddam. Hij zal als Michael I regeren onder het motto Wi-j pakke uut!

Uiteraard begon de avond met de traditionele prinspresentatie. De zaal werd meegenomen naar het Zeddamse sprookjesbos waar verschillende kabouters op zoek gingen naar de nieuwe prins. Uiteindelijk was het Michael I die zijn hoofd boven het maaiveld uitstak waardoor hij een jaar lang de scepter mag zwaaien over Pavertsdarp.

Tijdens het afbreken van het decor en het klaarmaken van het podium voor de rest van de avond door de buut- en regiecommissie onthielden stalmeesters Thijn Ubachs en Daan Hendriksen zich van het werken. Zij vertelden elkaar tijdens het afbreken een aantal grappige anekdotes waar de zaal van mee kon genieten. Een mooie warming-up voor het buutprogramma.

Na de installatie van Michael I werd het buutprogramma afgetrapt met een prachtige gardedans door de Hüthumer Funkenmariechen, sinds enkele jaren een graag geziene gast op de bühne van de Paverts. Later op de avond keerden zij terug met een wervelende showdans. Beide optredens vielen zeer in de smaak bij de carnavalisten.

Voor de pauze werden Arjan Wanders en Rick Groters muzikaal in het zonnetjes gezet door hun partners Renske en Irene. Twaalf jaar lang hebben de zij het licht en geluid verzorgd tijdens de pronkzittingen van de Paverts en na dit weekend stoppen zij daarmee. Later op de avond nam ook Pavertsvoorzitter Niels Blecking het woord om de mannen te bedanken.

Na de pauze betrad de Raad van XI het podium. Onder de naam Traummänner verrasten zij de zaal met een spectaculaire dans. Een staande ovatie én zugabe viel hen ten deel, met als gevolg een aantal kortademige Raadsleden.

Het buutprogramma werd vervolgd door de Montferlandse boa’s Bennie en Arie (Wilbert Evers en Jörg Knuvink) die ons in hun buut ‘A-j ech niks kunt’ een kijkje gaven in het leven van een boa in onze gemeente. De lachsalvo’s galmden meermaals door de residentie.

De avond werd muzikaal afgesloten met een optreden van Sniederke (Marien Derksen). Sniederke bracht zijn nieuwe carnavalshit ‘Rosenmontag’ ten gehore en zorgde daarmee voor een mooie afsluiter van een prachtige avond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *