Update carnaval 2022

Beste carnavalisten,

Carnaval is het feest van samen zijn en samen vieren. Of dat nu is met straatversieren, het bezoeken van de carnavalsmis, het voorbereiden en meedoen aan de carnavalsoptocht of gemutlich deurzakken op Dolle Maondag. Carnaval vieren doe je niet alleen.

De onzekerheid rondom het coronavirus is nog te groot. De maatregelen zorgen er telkens voor dat we op het laatste moment pas kunnen bekijken wat wel en niet mogelijk is.

Helaas, voor het tweede jaar op rij, moeten wij besluiten dat er ook dit jaar geen carnavalsoptocht door ons Pavertsdarp zal trekken. Wij hebben besloten om de optocht dit jaar af te gelasten en daarbij zal ook het reguliere programma zoals we dat gewend zijn geen doorgang vinden.

Zodra de ‘nieuwe’ coronamaatregelen bekend zijn, zullen wij, in overleg met de gemeente, bekijken welk eventueel alternatief programma er mogelijk is in het weekend van 18 t/m 21 februari. Dit geldt zowel voor de jeugd als voor de volwassenen. Zodra er een alternatief programma bekend is, zullen wij dat met jullie delen.

Wij realiseren ons dat dit voor het vieren van carnaval, zoals wij dat graag met jullie doen, telkens tot teleurstellingen leidt.

Op zaterdag 12 februari gaat de bedeltocht in Pavertsdarp wel door en zullen wij het Pavertsni-js huis aan huis bezorgen, tegen hopelijk een gulle bijdrage.

Het carnavalsvirus komt nog even op de tweede plaats, maar zal terugkeren. Wij zullen weer samen carnaval vieren. Wanneer? Hopelijk zo snel als mogelijk en dan zullen wij weer zeggen in Paverstdarp: “Zo zie-j ’t nörges!”

Bestuur c.v. de Paverts